Kiemkracht 64 nieuws

Hallo allemaal!

Inmiddels heeft Kiemkracht 64 alweer 2 geweldige samenwerk dagen gehad. De eerste stond in het teken van paden maken.

We worden licht krankzinnig van het kweekgras dat telkens onze bedden in groeit en hadden daarom het plan de paden binnen de teeltcirkels te gaan bedekken met karton en daarop boomschors. Een enorme klus; uitgraven, karton erop, boomschors erop en stenen aan de zijkanten. Echt niet leuk om met z’n 2-en te doen! Geweldig is het dan ook dat het pad en in de teeltbedden er nu dan ook liggen. We zijn inmiddels een paar weken verder en merken dat deze paden ons structuur bieden. Er wordt niet meer in de bedden gelopen en we kunnen de bedden nu veel makkelijker als geheel zien dat in de zaaikalender past.

De andere dag stond in teken van de bijen! Anneke is een cursus Biologisch Dynamisch bijenhouden begonnen met als doel hopelijk al dit jaar 1, 2 of misschien wel meer volken te huisvesten op ons land. De bijen hebben bloemen nodig en daarom zijn we begonnen met het aanleggen van een bijenlint; een lint van bloemen dat door het land meandert.  Leuk ook om zwetende buurtgenoten te zien zwoegen!

Hoewel deze dagen fysiek best een uitdaging zijn is het samenzijn op zo’n dag natuurlijk het leukst waarbij je met z’n allen een enorme boost kan geven aan het vormgeven van iets prachtig moois!

Bedankt voor jullie hulp en binnenkort volgt er meer nieuws over ons samenwerkdagen!

kiemkracht2 kiemkracht3 kiemkracht1