Boomplantdag kiemkracht 64

Boomplantdag Kiemkracht 64

Een prachtige dag hadden we gekozen om vrienden, buurtgenoten en familie uit te nodigen voor het planten van 80 , met name,  eetbare bomen.  Terwijl in het noorden van Nederland een pak sneeuw was gevallen konden wij, in een aangenaam zonnetjes, vele appel  -peren – walnoten –kastanje -en  pruimenbomen een nieuw onderkomen geven  aan de Hatertseweg 7 in Malden waar Kiemkracht 64 gevestigd is. Blij waren wij met de 20 mensen die ons bij kwamen staan bij deze grote klus.

Voor het planten hadden wehet nodige voorwerk gedaan. Palen slaan op de plaats waar de bomen  moesten komen met daarop de naam van de boom zodat we daar op de dag zelf al die werkkracht goed konden benutten voor het zware werk; de gaten graven en de bomen planten. Waar welke boom geplant moest worden was afhankelijk van de grootte, windrichting, hoogstam of laagstam fruit en of het vroeg – of laatbloeiend was.

Het is, naast ecologische, ook van grote waarde om het bomen planten met een groep mensen in een sociale context te plaatsen.  Het is gewoon heel erg leuk om dit met z’n allen te doen en dat je  na 3 uur zweten een prachtige positieve verandering in het landschap gebracht hebt. Wat een voldoening!  Na het planten was er een fantastisch lekkere pan snert van onze chef-kok Casper Vriends van Capito

Kiemkracht 64 is nu alweer druk aan het voorbereiden voor het komende groeiseizoen en hopen we dit jaar ook groente te verkopen aan de mensen in de buurt of misschien wel in ruil voor jou bijdrage in de vorm van werk of kennis. Als je geïnteresseerd bent kan je bellen 06-46229120 of gewoon even langs komen. Op facebook kan je ons vinden onder Kiemkracht64 en de website is nog in de maak.

boomplantdag kiemkracht 64 081 boomplantdag kiemkracht 64 088 boomplantdag kiemkracht 64 093